Na vrh

Izdelava embalaže po naročilu

V podjetju KEGO d. o. o. smo ponosni na lastno proizvodnjo kakovostne kartonske embalaže, ki jo izdelujemo po naročilu, kar pomeni, da se povsem prilagodimo željam in potrebam strank. Omogočamo maloserijsko in kosovno proizvodnjo, v dogovoru s strankami pa lahko zagotovimo tudi izdelavo večjih serij kartonske embalaže.

Embalažo izdelujemo iz različnih vrst kartonov, in sicer iz 3-slojne valovite lepenke (KŠ, 2K, BK, MIKROVAL), 5-slojne valovite lepenke (K2Š, BKŠ, ED2KŠ) in sive lepenke. Poleg oblike (kvadratna, pravokotna, okrogla) in velikosti škatel ter same debeline kartona stranke lahko izbirajo tudi med vizualno podobo embalaže. Omogočamo škatle s potiskom ali brez potiska, v naravni in beli barvi.

01.

Vrste embalaž

Izdelujemo najrazličnejše vrste kartonske embalaže.

 • transportna kartonska embalaža
 • darilne škatle iz kartona
 • industrijska embalaža
 • majhne kartonske škatle
 • kartonska embalaža za hrano
 • kartonski cekarji
 • kartonska embalaža za sadje
 • kartonska embalaža za steklenice (za primer za vino(gradništvo), med)
 • kartonske škatle z logotipom oziroma s potiskom po izbiri
 • arhivske škatle
 • herbarij mape in mape za spise (za odvetniške pisarne, sodišča in druge javne ustanove)
02.

Izdelava orodja

Poleg kartonske embalaže omogočamo tudi izdelavo orodja, kar na dolgi rok pripomore k stroškovno učinkoviti in brezkompromisno kakovostni izdelavi kartonske embalaže.

Izdelujemo:

 • rezalnike valovite lepenke
 • škarje oz. nože za rezanje in obrezovanje vseh vrst kartona in lepenke, različnih velikosti in oblik za zagotavljanje različnih vzorcev, oblik in rezov na embalaži, raznovrstne debeline in trdote
 • orodja za izsekovanje embalaže na zaklopni in cilinder štanci
 • unikatna orodja po predhodnem dogovoru
03.

Certifikati

Ker nam je izjemno pomembno, da so naši končni izdelki kakovostni, je vsa naša embalaža izdelana iz certificiranih materialov. Materiali imajo pridobljena standarda ISO 9001(sistem kakovosti) ter ISO 14001 (sistem ravnanja z okoljem).

Več o vrstah in izdelavi kartonske embalaže

Siva lepenka

Nudimo tudi prodajo in razrez sive lepenke različnih debelin (od 0,73 mm naprej). Siva lepenka se uporablja predvsem kot ločitvena ali podložna lepenka (na primer za na paleto ali kot lepenka med izdelki).

Transportna kartonska embalaža

Kartonske škatle za transport so primarno namenjene zaščiti izdelka pred mehanskimi poškodbami in drugimi zunanjimi vplivi. Nadomeščajo zabojnike, lesene pakete in ovojnice ter druge vrste transportnih embalaž.

Darilne škatle iz kartona

Pri darilnih škatlah iz kartona je v ospredju videz, saj izdelku dajejo prepoznavnost in unikatnost, zato je pomembno, da so privlačnega videza.
Izdelujemo tudi darilne škatle višjega cenovnega razreda s potiskom ali brez potiska. Izdelane so iz sive lepenke debeline približno 1, 5 mm – 2,2 mm, kaširane s papirjem, ki je običajno potiskan, kar izdelkom omogoča dodano vrednost.
Takšne škatle za darila so primerne za izdelke višjega cenovnega razreda (na primer ure).
Nudimo vam tudi vložno peno za pakiranje različnih izdelkov po vaših merah.

Majhne kartonske škatle

Izdelujemo majhne škatle iz kartona in papirja, ki so različnih debelin in trdot, s tiskom ali brez tiska (na primer škatlice za zaščitne maske, parfume, itd.).

Kartonska embalaža za hrano

Kartonsko embalažo za shranjevanje hrane izdelujemo iz bele valovite lepenke debeline 1,5 mm, ki je certificirana prav za namene izdelave kartonske embalaže za hrano. Povpraševanja po tej vrsti embalaže je vedno več, saj nadomešča plastično embalažo za hrano in je prijaznejša okolju.

Kartonski cekar

Kartonski cekarji so namenjeni večkratni uporabi, saj se enostavno zložijo in ponovno sestavijo. Nadomeščajo plastično embalažo in se lahko uporabljajo tudi kot embalaža za poslovna darila, prav tako pa so praktični tudi za trgovinske nakupe. Možen je tudi potisk.
Nosilnost cca. 12kg, pakirano po 40kos/vez.

Kartonska embalaža za sadje

Kartonska embalaža za sadje je odlična in okolju ter zdravju prijaznejša alternativa plastičnim zabojem.
Pri hrani je potrebna posebna previdnost pri izbiri materialov – še posebej kadar so živila v neposrednem stiku z embalažo.
Kartonska embalaža za sadje je varna in zdravju prijazna izbira, saj ni nevarnosti za izločanje škodljivih snovi in je izjemno primerna kot transportna kartonska embalaža.
Poskrbimo, da je kartonska embalaža za shranjevanje hrane resnično kakovostna in prilagojena potrebam stranke. Upoštevamo vse zahteve, povezane z nosilnostjo in dimenzijami, embalaža iz kartona pa je izdelana tako, da zlahka prenese večje obremenitve. Omogočamo tudi vizualne prilagoditve oziroma prilagoditve dizajna.

Kartonska embalaža za steklenice

Embalaža za steklenice opravlja dvojno funkcijo. V prvi vrsti zagotavlja osnovno zaščito pred mehanskimi poškodbami oziroma pred razbitjem steklenic, hkrati pa učinkuje kot dekorativni element oz. skorajda kot nekakšno »slavnostno oblačilo«, ki poskrbi za piko na i.

Njena uporaba je zlasti priporočljiva pri darilih oziroma ob posebnih priložnostih, saj brez težav nadomesti klasično darilno embalažo. Uporablja se lahko za kupljene izdelke in izdelke lastne (butične) proizvodnje. Še posebej pogosto se uporablja pri vinih, vendar je primerna tudi za druge pijače in izdelke (na primer med).

Kartonsko embalažo za steklenice izdelamo po meri in se povsem prilagodimo željam stranke. Nudimo izdelavo različnih dimenzij in škatle prilagodimo meram ter obliki steklenice. Poskrbimo, da je končni izdelek premišljeno oblikovan in prava paša za oči, kar poveča vrednost izdelkov.

Kartonske škatle s potiskom

Kartonske škatle z logotipom prispevajo k utrditvi vizualne podobe posameznega podjetja.
So odlična izbira pri obdarovanju poslovnih partnerjev oziroma strank.
Izdelujemo unikatne škatle s potiskom po meri, ki jo je mogoče uporabiti kot darilno embalažo za poljubne izdelke.
Strankam pomagamo pri izbiri najprimernejšega oblikovanja in poskrbimo za hitro in profesionalno izvedbo.
Pozorni smo tako na funkcionalnost in vizualnost embalaže.
Po meri izdelane kartonske škatle z logotipom oziroma s poljubnim potiskom bodo zagotovo požele ogromno pohval. Poslovna darila bodo tako resnično nekaj posebnega. Omogočamo naročila večjega števila kosov ali manjše serije.

Arhivske škatle

Arhivske škatle se uporabljajo za različne namene (arhiviranje poslovne dokumentacije), ponujamo pa jih v naslednjih dimenzijah: 460/310/100, 410/290/100, 380/270/100.

Rezalnik embalaže

Rezalnik je računalniško voden stroj, ki lahko reže različne debeline kartona in valovite lepenke. Deluje na princip oscilacijskega noža in zgibalnika. Uporablja se predvsem za vzorčenje ali manjše serije embalaže do 500 kosov. Veliko strank se odloča za takšno izvedbo škatle zaradi hitre dobave in brez dodatnega stroška orodja, ki v določenih primerih lahko preseže tudi 500 evrov. Zavedamo se, da nimajo vse stranke zahteve po naročilu več 1000 kosov embalaže, zato je uporaba rezalnika najbolj optimalna rešitev za izdelavo manjših serij.

Pišite nam

Imate vprašanje? Pišite nam in podali vam bomo vse informacije, ki jih potrebujete.