Zakaj izbrati otroško hiško iz kartona, če lahko izberem leseno ali plastično? - Kego
Na vrh

Zakaj izbrati otroško hiško iz kartona, če lahko izberem leseno ali plastično?

Nobena skrivnoIMG 0779st ni, da je danes trg poplavljen z neskončno izbiro najrazličnejših igrač. Tokrat se bomo osredotočili na hiške za otroke.

Na trgu obstajajo tako hišice iz kartona kot tudi iz lesa in plastike. V slovenskem prostoru izstopajo zlasti lesene in plastične, ki pa so namenjene predvsem zunanji uporabi.

Med brskanjem po spletu zlahka naletimo na ponudbo lesenih in plastičnih hišk najrazličnejših oblik in velikosti. Hišice so čudovite, dinamične in namenjene otroški igri – zunaj.

Preden sva z Alešem zasnovala igralno hiško iz kartona »Moja prva hiška«, sva med iskanjem otroških hišk po spletu ugotovila, da v slovenskem prostoru enostavno sploh ni moč dobiti hišice iz kartona, ki bi se lahko na kakršen koli način primerjala z že obstoječimi hiškami – z vidika stabilnosti, kakovosti, varnih robov, velikosti in dinamičnosti.

Zato sva se odločila, da izdelava kartonsko hiško, ki je zasnovana na prav poseben način in predstavlja alternativo hišicam iz lesa in plastike. Poleg prednosti, ki jih hiška ponuja ravno iz vidika materiala, iz katerega je izdelana, pa je ta hiška, za razliko od lesenih in plastičnih, namenjena uporabi v notranjih prostorih.

Kot družba smo danes že precej ozaveščeni o tem, da pazimo na naše okolje in ga varujemo na različne načine, med drugimi tudi z izbiro igrač in izdelkov iz naravnih materialov. Pri tem imam v mislih predvsem les in lesene izdelke, nismo pa še na točki, kjer bi tudi karton prepoznali kot surovino, iz katere je mogoče izdelati kakovostno in varno igračo. Pri izbiri marsikatere igrače je morda les res primernejši, obstaja pa tudi vrsta drugih igrač, kjer je ravno karton tisti, ki daje igrači dodano vrednost, saj ravno njen material omogoča številne prednosti.

V nadaljevanju je opisanih 5 prednosti otroške hiške iz kartona »Moja prva hiška«.

  1. MATERIAL

Hiška za otroke »Moja prva hiška« ni izdelana le iz visokokakovostnega kartona, temveč je karton tudi 100-odstotno razgradljiv. Izbira kakovostne igrače, ki je v celoti razgradljiva, je resnično odlična izbira, saj poleg igre pripomore tudi k varovanju našega okolja.

 

  1. CENA

Že zelo enostavno in hitro brskanje po spletu razkrije, da so plastične in lesene hiške precej dražje kot hišice iz kartona in so posledično tudi cenovno težje dostopne. Otroška hiška »Moja prva hiška« pa ni le cenovno ugodnejša, temveč je ugodnejša tudi do našega okolja.

 

  1. PROSTOR UPORABE

Kartonska hiška »Moja prva hiška« je namenjena predvsem uporabi v notranjih prostorih in otrokom ponuja neskončno možnosti zabave, sploh v hladnejših mesecih in obdobjih, ko se zaradi različnih razlogov več časa zadržujemo doma. Ob toplem in suhem vremenu pa je hiška lahko postavljena tudi zunaj.

 

  1. DINAMIČNOST IN ZLOŽLJIVOST

»Moja prva hiška« je zasnovana na prav poseben, dinamičen način, ki otroku omogoča neskončno možnosti zabave, igranja in ustvarjalnosti. Domišljiji ni videti ne konca ne kraja. Velikost sestavljene hiške omogoča, da se otrok v njej prosto giba, vanjo vstopa in izstopa iz nje. Ker pa smo v notranjih prostorih lahko precej prostorsko omejeni, je ravno zložljivost hiške ena od njenih dodanih vrednosti. Sestavljeno hiško je mogoče enostavno razstaviti, njeni sestavni elementi pa zavzamejo tako malo prostora, da jih je mogoče pospraviti kar pod posteljo ali v omaro. Za namen ponovne uporabe hiško enostavno sestavimo.

 

  1. RECIKLAŽA

Ne le da z nakupom igralne hiške iz kartona, otroku pokažemo, da je varovanje našega okolja izrednega pomena, ampak lahko hiško in njeno embalažo na koncu celo recikliramo. Ko je hiška dotrajana, lahko iz njenih sestavnih elementov ustvarimo kaj po svoji domišljiji.