Izdelava kartonske embalaže po naročilu v podjetju Kego
Na vrh

Izdelava kartonske embalaže po naročilu

V podjetju KEGO d. o. o. smo ponosni na lastno proizvodnjo kakovostne kartonske embalaže, ki jo izdelujemo po naročilu, kar pomeni, da se povsem prilagodimo željam in potrebam strank.

01.

Vrste embalaž

Izdelujemo najrazličnejše vrste kartonske embalaže.
 • transportna kartonska embalaža
 • transportna kartonska embalaža FEFCO 713
 • majhne kartonske škatle
 • kartonski cekarji
 • kartonske škatle z logotipom oziroma potiskom po izbiri
 • industrijska embalaža
 • kartonska embalaža za hrano
 • kartonska embalaža za sadje
 • kartonska embalaža za steklenice (na primer za vino(gradništvo), med)
 • arhivske škatle
 • siva lepenka
 • darilne škatle iz kartona
02.

Izdelava orodja

Poleg kartonske embalaže omogočamo tudi izdelavo orodja, kar na dolgi rok pripomore k stroškovno učinkoviti in brezkompromisno kakovostni izdelavi kartonske embalaže.
Izdelujemo:
 • rezalnike valovite lepenke
 • škarje oz. nože za rezanje in obrezovanje vseh vrst kartona in lepenke, različnih velikosti in oblik za zagotavljanje različnih vzorcev, oblik in rezov na embalaži, raznovrstne debeline in trdote
 • orodja za izsekovanje embalaže na zaklopni in cilinder štanci
 • unikatna orodja po predhodnem dogovoru
03.

Certifikati

Vsa naša embalaža je izdelana iz certificiranih materialov, saj nam je izjemno pomembno, da so naši končni izdelki kakovostni.

Materiali imajo pridobljena standarda ISO 9001(sistem kakovosti) ter ISO 14001 (sistem ravnanja z okoljem).

Omogočamo: maloserijsko in kosovno proizvodnjo, v dogovoru s strankami pa lahko zagotovimo tudi izdelavo večjih serij kartonske embalaže.

 

Embalažo izdelujemo iz različnih vrst kartonov:

 • 3-slojna valovita lepenka (KŠ, 2K, BK, MIKROVAL)
 • 5-slojne valovite lepenke (K2Š, BKŠ, ED2KŠ)
 • siva lepenka

 

Poleg oblike (kvadratna, pravokotna, okrogla) in velikosti škatel ter debeline kartona stranke lahko izbirajo tudi med vizualno podobo embalaže.

Omogočamo:

 • škatle s potiskom
 • škatle brez potiska
 • v naravni barvi
 • v beli barvi

Več o vrstah in izdelavi kartonske embalaže

Transportna kartonska embalaža

Kartonske škatle za transport so primarno namenjene zaščiti izdelka pred mehanskimi poškodbami in drugimi zunanjimi vplivi. Nadomeščajo zabojnike, lesene pakete in ovojnice ter druge vrste transportnih embalaž.

Transportna kartonska embalaža FEFCO 713

Kartonska škatla FEFCO 713 je močnejša ter hitreje in enostavneje sestavljiva kot običajna transportna kartonska embalaža, kar omogoča hitrejše pakiranje izdelkov.

Ta transportna škatla ima trotočkovno lepljeno dno in preklop ter delno preklopno zapiranje. Med drugim je primerna predvsem za spletno prodajo (obutve).

Majhne kartonske škatle

Izdelujemo majhne škatle iz kartona in papirja, ki so različnih debelin in trdot, s tiskom ali brez tiska (na primer škatlice za zaščitne maske, parfume, itd.).

Kartonski cekar

Kartonski cekarji so namenjeni večkratni uporabi, saj se enostavno zložijo in ponovno sestavijo. Nadomeščajo plastično embalažo in se lahko uporabljajo tudi kot embalaža za poslovna darila, prav tako pa so praktični tudi za trgovinske nakupe. Možen je tudi potisk.
Nosilnost cca. 12 kg, pakirano po 40 kos/vez.

Kartonske škatle s potiskom

Kartonske škatle z logotipom prispevajo k utrditvi vizualne podobe posameznega podjetja.
So odlična izbira pri obdarovanju poslovnih partnerjev oziroma strank.
Izdelujemo unikatne škatle s potiskom po meri, ki jo je mogoče uporabiti kot darilno embalažo za poljubne izdelke.
Strankam pomagamo pri izbiri najprimernejšega oblikovanja in poskrbimo za hitro in profesionalno izvedbo.
Pozorni smo tako na funkcionalnost in vizualnost embalaže.
Po meri izdelane kartonske škatle z logotipom oziroma s poljubnim potiskom bodo zagotovo požele ogromno pohval. Poslovna darila bodo tako resnično nekaj posebnega. Omogočamo naročila večjega števila kosov ali manjše serije.

Kartonska embalaža za hrano

Kartonsko embalažo za shranjevanje hrane izdelujemo iz bele valovite lepenke debeline 1,5 mm, ki je certificirana prav za namene izdelave kartonske embalaže za hrano. Povpraševanja po tej vrsti embalaže je vedno več, saj nadomešča plastično embalažo za hrano in je prijaznejša okolju.

Kartonska embalaža za sadje

Kartonska embalaža za sadje je odlična in okolju ter zdravju prijaznejša alternativa plastičnim zabojem.
Pri hrani je potrebna posebna previdnost pri izbiri materialov – še posebej kadar so živila v neposrednem stiku z embalažo.
Kartonska embalaža za sadje je varna in zdravju prijazna izbira, saj ni nevarnosti za izločanje škodljivih snovi in je izjemno primerna kot transportna kartonska embalaža.
Poskrbimo, da je kartonska embalaža za shranjevanje hrane resnično kakovostna in prilagojena potrebam stranke. Upoštevamo vse zahteve, povezane z nosilnostjo in dimenzijami, embalaža iz kartona pa je izdelana tako, da zlahka prenese večje obremenitve. Omogočamo tudi vizualne prilagoditve oziroma prilagoditve dizajna.

Kartonska embalaža za steklenice

Embalaža za steklenice opravlja dvojno funkcijo. V prvi vrsti zagotavlja osnovno zaščito pred mehanskimi poškodbami oziroma pred razbitjem steklenic, hkrati pa učinkuje kot dekorativni element oz. skorajda kot nekakšno »slavnostno oblačilo«, ki poskrbi za piko na i.

Njena uporaba je zlasti priporočljiva pri darilih oziroma ob posebnih priložnostih, saj brez težav nadomesti klasično darilno embalažo. Uporablja se lahko za kupljene izdelke in izdelke lastne (butične) proizvodnje. Še posebej pogosto se uporablja pri vinih, vendar je primerna tudi za druge pijače in izdelke (na primer med).

Kartonsko embalažo za steklenice izdelamo po meri in se povsem prilagodimo željam stranke. Nudimo izdelavo različnih dimenzij in škatle prilagodimo meram ter obliki steklenice. Poskrbimo, da je končni izdelek premišljeno oblikovan in prava paša za oči, kar poveča vrednost izdelkov.

Arhivske škatle

Arhivske škatle se uporabljajo za različne namene (arhiviranje poslovne dokumentacije), ponujamo pa jih v naslednjih dimenzijah: 460/310/100, 410/290/100, 380/270/100.

Siva lepenka

Nudimo tudi prodajo in razrez sive lepenke različnih debelin (od 0,73 mm naprej). Siva lepenka se uporablja predvsem kot ločitvena ali podložna lepenka (na primer za na paleto ali kot lepenka med izdelki).

Rezalnik embalaže

Rezalnik je računalniško voden stroj, ki lahko reže različne debeline kartona in valovite lepenke. Deluje na princip oscilacijskega noža in zgibalnika. Uporablja se predvsem za vzorčenje ali manjše serije embalaže do 500 kosov. Veliko strank se odloča za takšno izvedbo škatle zaradi hitre dobave in brez dodatnega stroška orodja, ki v določenih primerih lahko preseže tudi 500 evrov. Zavedamo se, da nimajo vse stranke zahteve po naročilu več 1000 kosov embalaže, zato je uporaba rezalnika najbolj optimalna rešitev za izdelavo manjših serij.

Pišite nam

Imate vprašanje? Pišite nam in podali vam bomo vse informacije, ki jih potrebujete.