Kartonska embalaža po meri in trajnostne transportne škatle
Na vrh

Kartonska embalaža po meri

in transportne škatle za večjo prepoznavnost podjetja

Kartonska embalaža po meri poskrbi za optimalno varovanje blaga med transportom; med shranjevanjem, rokovanjem in prevozom. Po namenu uporabe embalažo delimo na primarno, sekundarno ali terciarno. Primarna oziroma prodajna embalaža je tista, v kateri je blago dejansko postavljeno na prodajni polici. V to skupino sodijo steklenice, vrečke, plastenke, kozarci itd.

Sekundarna ali skupinska embalaža ovija več enot osnovnega prodajnega blaga. Ker je namenjena skladiščenju in razpošiljanju blaga, jo je mogoče odstraniti, ne da bi pri tem poškodovali prodajno blago.

Terciarna ali transportna embalaža pa je namenjena optimizaciji transporta. V to skupino sodijo palete, zaboji, škatle ali vreče, ki ovijajo več prodajnih enot blaga v sekundarni embalaži. Njihova zasnova poenostavi rokovanje z blagom ter zagotavlja vrhunsko varovanje med samim prevozom. Ker je ekološka ozaveščenost vse pomembnejša, pa škatle nimajo le enega namena. Transportna embalaža pa ne igra vloge samo v primeru zavarovanja blaga med prevozom, ampak predstavlja še prodajno embalažo.

transportna-kartonska-embalaza-po-meri

Naša kartonska embalaža po meri dosega najvišje standarde kakovosti

Transportne škatle so nepogrešljiv del prodaje. Oblikovane so iz raznovrstnih materialov, ki se precej razlikujejo tudi po namembnosti. Ročna izdelava embalaže je nekaj, na kar smo v podjetju Kego d.o.o. nadvse ponosni. Lastna proizvodnja visokokakovostne embalaže nam dopušča, da izdelke popolnoma prilagodimo željam strank in potrebam transporta. Ker ima vsak produkt določene posebnosti, omogočamo kosovno in maloserijsko proizvodnjo.

Seveda pa lahko po dogovoru s stranko zagotovimo še izdelavo večjih serij kartonske transportne embalaže. Naša ponudba obsega tudi darilne in arhivske škatle, industrijsko embalažo ter herbarij mape in mape za spise. Ne gre pa pozabiti še na embalažo za hrano in steklenice, kartonske cekarje ter škatle z logotipom oziroma s potiskom po izbiri. Vsi embalažni produkti našega podjetja so zasnovani iz različnih vrst kartonov, in sicer iz:

• 3-slojne valovite lepenke (KŠ, 2K, MIKROVAL, BK)
• 5-slojne valovite lepenke (K2Š, BKŠ, ED2KŠ)
• sive lepenke

Najvišje standarde kakovosti embalaža dosega s pomočjo certificiranih materialov. Ti se ponašajo s pridobljenima standardoma ISO 14001 (sistem ravnanja z okoljem) in ISO 9001(sistem kakovosti). Da bi naročnikom zagotovili celovite in stroškovno učinkovite rešitve poleg transportnih škatel izdelujemo še orodja. Le ta pripomorejo k večji produktivnosti ter dovršenosti procesa.

Za stranke med drugim izdelamo nože in škarje za obrezovanje in rezanje vseh vrst kartona, rezalnike valovite lepenke ter orodja za izsekovanje embalaže. Slednje se izvede na zaklopni ali cilinder štanci. Orodja so zasnovana v najrazličnejših velikostih in oblikah, kar dopušča veliko svobode pri razrezu. Po predhodnem dogovoru pa pri nas izdelamo tudi unikatna orodja.

Zakaj je transportna embalaža po meri najboljša izbira za vaše podjetje?

Transportne škatle je kot drugo embalažo v zadnjih nekaj letih zaznamovala preudarnost do okolja. Časi, ko smo kupljene produkte dobili in terciarno embalažo preprosto odvrgli, so zdavnaj mimo. Danes ima terciarna embalaža nov namen – prepoznavnost. V podjetju Kego d.o.o. naročnikom omogočamo popolno prilagoditev embalaže.

Na voljo so okrogle, kvadratne ali pravokotne oblike v različnih debelinah in velikostih kartona. Prav tako pa lahko izbirate tudi vizualno podobo škatle v beli in naravni barvi. Se sprašujete, ali bi vašemu podjetju res koristila kartonska embalaža po meri? Preprost odgovor se glasi: seveda! Škatle za pošiljanje, izdelane po meri, poskrbijo za prepoznavnost blagovne znamke na vsakem koraku distribucije in dostave. Le pomislite, kolikokrat ste ob prevzemu na pošti paket preprosto opisali z imenom blagovne znamke?

transportne-skatle-za-posiljanje

Škatla oz. kartonska embalaža po meri s potiskom zagotovi hitro vidnost, vi pa boste prihranili na stroških oglaševanja. Pri tem pa ne gre pozabiti še na dodano vrednost, uporabniško izkušnjo in trajnost. Spletno nakupovanje še nikoli ni bilo bolj priljubljeno, zato je poglavitno, da vaša blagovna znamka izstopa. Edinstvena oblika, logotip, prepoznavne barve in majhni detajli ustvarijo prijetno izkušnjo za stranko. Ročna izdelava embalaže je tudi prijaznejša do okolja. Takšna embalaža je estetsko izpopolnjena, zato jo stranke, namesto da bi jo odvrgle, raje uporabijo za namen shranjevanja.

Transportne škatle po meri in njihov vpliv na okolje

Kartonska embalaža po meri je med najbolj priljubljenimi ravno zaradi prijaznosti do okolja. Splošni vplivi na okolje se razlikujejo od podjetja do podjetja. A dejstvo je, da bi morali prav vsi razmisliti o energetski učinkovitosti transporta ter o uporabi trajnostnih materialov in obnovljivih virov energije. Pri izbiri embalaže je treba upoštevati njen celotni življenjski cikel. Vse od trajnostnega pridobivanja materiala, zagotavljanja ustrezne zaščite do reciklaže. Trajnostne odločitve niso le prijazne do okolja, temveč podjetju prihranijo precejšnje stroške.

Kartonske škatle za pošiljanje, zasnovane po meri, zmanjšajo tveganje za poškodbe izdelka. Ste vedeli, da zamenjava poškodovanega blaga povzroči večjo porabo virov in občutnejši izpust toplogrednih plinov kot embalaža? Pravočasno preprečevanje poškodb zmanjša nepotrebna vračila in menjave. Transportne škatle po meri ne zmanjšajo le porabe embalažnega materiala, temveč poskrbijo še za optimizacijo transporta. Neučinkovita uporaba prostora privede do transporta odvečnega zraka.

Z učinkovito zasnovo škatel je prostor izrabljen maksimalno, kar podjetjem prinaša večje prihranke. Večja podjetja lahko na ta način prihranijo za kar cel tovornjak prostora. Ob vsem tem pa ne gre spregledati še eno izmed najpomembnejših značilnosti trajnostnih materialov – reciklažo. Ta dopušča, da škatle brez večjih težav ali slabih vplivov na okolje ponovno uporabimo.

transportne-skatle-po-meri